Ultima oră

Ziua Inspecției Muncii, marcată în Gorj

Ziua Inspecției Muncii se sărbătorește pe 11 iulie, în acest an, instituția aniversând 25 de ani de la înființare. 

Înființată prin Legea numărul  108/1999, Inspecţia Muncii funcționează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale în subordinea Ministerului Muncii şi Solidarității Sociale  și îndeplineşte funcţia de autoritate de stat, prin care se asigură exercitarea controlului în domeniile relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă şi supravegherii pieţei.

Pentru celebrarea acestei zile, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj  vor întreprinde vizite la angajatori, dedicate acţiunii de informare. Astfel, vor avea loc discuţii interactive cu privire la noutăţile legislative în materie. Inspectorii de muncă vor răspunde întrebărilor angajatorilor şi angajaţilor, urmărind clarificarea problemelor cu care aceştia se confruntă. 

Pornind de la premisa că atât angajatorii, cât şi angajaţii au obligaţia de a cunoaşte reglementările legislative din domeniul muncii, accentul va fi pus pe conştientizarea efectului negativ al muncii fără forme legale şi pe prejudiciile care pot deriva din această practică. 

De asemenea, se va sublinia importanţa respectării normelor de securitate şi sănătate la locul de muncă, precum şi a instrucţiunilor de lucru, întrucât doar un mediu de lucru sănătos poate garanta sănătatea şi integritatea fizică a salariaţilor, anunță ITM Gorj.

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: