Ultima oră

Ziua de Curățenie Națională. 15 mii de saci au umplut voluntarii din Gorj!

De anul viitor, vom avea Ziua Națională a Curățeniei în cea de-a treia sâmbătă a lunii septembrie. A fost promulgată legea care atestă acest lucru. Ziua Curățeniei a fost stabilită în urma demersurilor făcute de membrii Asociației „Let’s Do It, România!”. 

 

În acest an, de exemplu, în marea campanie de ecologizare, voluntarii din județul Gorj au strâns zeci de mii de saci cu deșeuri. Gorjul a fost pe locul trei în clasamentul pe țară. 

 

“Acțiunea de curățenie națională s-a desfășurat, de fiecare dată, la nivelul județului Gorj, prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare Gorj (ADIS).

 

Anul acesta, în județul Gorj, la acțiunea de curățenie națională au participat 11.506 voluntari. Au fost colectați aproximativ 15.000 de saci cu deșeuri, transportați gratuit de către organizatori. Județul Gorj s-a clasat, în 2024, pe locul al treilea în clasamentul național.

 

Colaborăm de șase ani de zile cu Asociația „Let’s Do It, România!”, perioadă în care am reușit să mobilizăm zeci de mii de voluntari la nivelul județului Gorj. Ne-am clasat de fiecare dată printre primele județe din România.

Prin această Zi Națională a Curățeniei, ne dorim să tragem un semnal de alarmă prin care să spunem clar că locul deșeurilor este în locurile special amenajate și nu pe câmpuri, prin păduri sau pe malul apelor”, anunță Luis Popa, șeful ADIS Gorj.

Vizualizări: 440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: