Politică

Weber: Am discutat cu premierul României despre cei 1800 de angajați de la CEO!

 

Mihai Weber dă asigurări că cei 1800 de angajați pe perioadă determinată de la Complexul Energetic Oltenia vor continua în cadrul companiei. Deputatul a discutat despre situația acestor oameni inclusiv cu premierul României, Marcel Ciolacu.

Weber a mai precizat că s-a dovedit încă o dată în această vară câtă nevoie are Sistemul Energetic de Complexul Energetic Oltenia.

„Eu am avut personal discuții cu conducerea companiei, cu domnul Ministru al Energiei și cu premierul României pe această temă. Sunt garanții foarte clare că se vor prelungi contractele la majoritatea celor care au contracte de muncă pe perioadă determinată. Spun majoritatea pentru că mai sunt niște cazuri de abateri disciplinare și anumite evaluări care se fac de către conducătorii unităților respective, dar este necesară resursă umană în cadrul companiei.

Mai mult decât atât, sunt multe persoane care și-au depus dosarele de pensionare, dar și seceta care a fost în această vară au scos în evidență importanța energiei pe bază de cărbune. S-a demonstrat încă o dată cât de importantă este energia pe bază de cărbune în această vară”, a precizat Weber.

Cere negocieri cu Comisia Europeană

Weber afirmă că importanța CE Oltenia s-a văzut și în această vară când a salvat practic Sistemul Energetic Național de la colaps. Tocmai din această cauză cere urgentarea negocierilor cu Comisia Europeană pentru decalarea termenelor de închidere a capacităților CEO.

„Este important să ne conservăm această resursă energetică. O spun cât se poate clar că această unitate trebuie să aibă viitor și importanța ei asigură stabilitatea Sistemului Energetic Național. Tocmai de aceea este important să existe un dialog cu Comisia Europeană în perioadă următoare pentru renegocierea Planului de Restructurare. Practic trebuie pus în concordanță planul de investiții cu cel de restructurare.

Adică, haideți să construim noile capacități și apoi să trecem în rezervă grupurile. Dar, atenție, rezerva presupune să ai la dispoziție personalul necesar și materia primă pentru producerea de energie”, a încheiat Weber.

Vizualizări: 1,656

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: