Actualitate

Victor Ponta, invocat la Gorj să salveze CEO

Poate Victor Ponta mai salvează Complexul Energetic dacă ajunge ministrul Energiei! O spune, mai în glumă, mai în serios, directorul Termocentralei Rovinari, Laurențiu Ciurel. Acesta din urmă a vorbit pe marginea situației aberante în care este pusă compania. Să modernizeze un grup energetic cu peste 100 de milioane de euro, dar să nu-l țină în funcțiune decât un an pentru că, potrivit planului de restructurare, și grupul 5 ar trebui să intre în rezervă la finalul anului viitor.

 

 

Laurențiu Ciurel a declarat că e o tragedie ce se va întâmpla, să fie oprit cel mai modern grup pe cărbune fără să fie făcută vreo strategie deși ține de siguranța energetică națională. 

Ciurel e de părere că ar mai trebui investite câteva sute de milioane de euro pentru a fi puse la punct grupurile energetice și instalațiile de excavat.

„Este o tragedie că se întâmplă asta. Toate promisiunile s-au dovedit a fi doar pe timp de campanie electorală. Nu s-a făcut nimic. Nu cred că mai e posibil să se mai facă ceva. Problema de fond rămâne totuși personalul. Chiar dacă s-ar reuși, lucrurile astea ar fi trebuit gândite cu mult timp înainte. Cărbunele este închis la ora asta. O redeschidere a cărbunelui e posibilă probabil în doi ani, să spunem așa, timp în care ar trebui pentru ce a mai rămas din CEO alocate de undeva vrei 3-400 de milioane de euro pentru punerea la punct a grupurilor energetice și a instalațiilor de excavat. 

Ar trebui pregătit teren pentru descopertă, prelungirea licențelor, extinderea perimetrelor miniere, o strategie făcută pentru cărbune. Treaba asta ar trebui trecută și prin CSAT. E vorba de securitate energetică. Nu văd cine ar mai putea face lucrul ăsta. Nu văd. Am văzut, candidează Ponta. Poate ajunge ministrul Energiei. El, probabil, ar putea face asta, dar nu am nicio informație. Ar trebui să conlucreze opt ministere ca să readucă la viață Complexul Energetic”, e declarația făcută la Radio Infinit de Laurențiu Ciurel.

Vizualizări: 1,988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: