Social

Venituri de completare pe patru ani în caz de concedieri

Sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia cer venituri de completare pe patru ani pentru salariați în cazul în care vor fi puși în fața unor concedieri colective. Nu se fac astfel de scenarii de disponibilizări, însă liderii de sindicat spun că își doresc ca angajații să fie protejați în cazul în care i-ar paște acest pericol.

 

„Noi trebuie să luăm toate marjele de eroare pentru a preîntâmpina tot felul de disfuncționalități care să aducă prejudicii membrilor noștri de sindicat. Am avut această solicitare pe venituri de completare pe patru ani, de plăți compensatorii, de foarte mult timp. Nu inventăm acum această cerință. Doar că nu s-a pus în aplicare. Nu cred că se va aplica nici anul viitor pentru că, așa cum funcționăm astăzi, cum dăm acești megawatti din bazinul Rovinari, nu cred că se va pune situația de concedieri, ci doar de plecări din companie prin pensionare”, a declarat la Radio Infinit Jan Popescu.

 

Problema va fi ridicată și joi când se anunță un nou protest la București. Jan Popescu a mai declarat că, totuși, lucrurile trebuie cântărite cu atenție: „Dând aceste plăți compensatorii pe patru ani și lăsând posibilitatea să plece, să ne trezim că pleacă o bună parte din oamenii bine pregătiți, calificați, de care această companie are nevoie în eventualitatea în care acest plan de închidere va fi decalat”.

Vizualizări: 1,733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: