Ultima oră

Va fi asfaltat drumul spre cel mai izolat și frumos sat din Gorj

Veste bună atât pentru turiști, cât și pentru localnicii din Cerna Sat, cel mai izolat și, în opinia multora, cel mai frumos sat din Gorj. Drumul Național 66 A care duce spre micul cătun care e situat într-un cadru natural deosebit urmează să fie asfaltat.

 

De asemenea, drumarii au intrat în linie dreaptă și cu modernizarea drumului care leagă satul de Valea Jiului, prin pădure. De peste 20 de ani se încearcă asfaltarea drumului care duce spre Hunedoara, când a fost transformată această bucată de drum forestier în drum național. Proiectul de asfaltare a fost blocat de ONG-urile de mediu care au invocat o pădure virgină protejată de UNESCO. În final, Compania de Drumuri a avut câștig de cauză. Va moderniza tronsonul de drum din munți, dar va ține cont și de aria protejată. 

Din cauza drumului cu gropi mulți turiști au evitat Cerna Sat, dar acum drumarii promit că acesta se va face. „Este un drum rău, în momentul de faţă. Noi am mai intervenit pe el, dar nu-l putem aduce la nivelul optim de circulaţie, dar foarte mult timp nu s-a putut interveni pentru că este un drum care prindea un sector cuprins într-o arie protejată UNESCO”, a spus Cristi Tudor, de la DRDP Craiova. 

Cei care ajung în Cerna Sat sunt fascinați de peisajele idilice de aici. Recent, un vlogger a făcut și mai cunoscute aceste locuri, iar imaginile distribuite de el pe rețelele de socializare au devenit virale. Sătenii au devenit rapid ghizi pentru cei care le-au trecut pragul și și-au ospătat musafirii cu ce au avut mai bun în casă. I-au dus și spre Cheile Corcoaiei sau alte locuri legendare cunoscute de puțini turiști, dar cu un potențial uriaș.

„La circa 50 de kilometri de Târgu Jiu, am descoperit un colț de Românie autentică, o incitantă întoarcere în trecut unde deconectarea față de tumultul vieții cotidiene a fost perfectă. Am petrecut aici două zile fără semnal la telefon, fără internet, dar înconjurați de oameni care ne-au făcut șederea de vis. Ne-au ospătat cu produse tradiționale, ne-au condus la obiective turistice fascinante de care nu auzisem vreodată în viață, scriu vloggerii de la „Hai la drum”, care au postat pe pagina de Facebook și fotografii și imagini care au devenit virale și au făcut cunoscut micul sat de la munte.

Imagini: vacantecuvlad.ro.

Vizualizări: 841

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: