Eveniment

Ursoaică cu trei pui, atacată de trei turiști

O ursoaică însoțită de trei pui a reacționat agresiv la apropierea unor turiști aflați pe Transfăgărășan. Aceștia din urmă au încercat să se apropie de animale pentru a le fotografia și chiar să le ofere hrană, o acțiune extrem de periculoasă și interzisă.

Incidentul s-a întâmplat pe Transfăgărășan, la coborârea spre Cârțișoara.

Ursoaica a manifestat un comportament defensiv, îndreptându-se spre turiști. Aceștia, speriați, au fugit și s-au adăpostit în mașini. Din fericire, nu au fost înregistrate victime în urma incidentului.

 

„Safari pe Transfăgărășan cu urși” - așa își promovează unele agenții de turism experiențele în natură, speculând dorința oamenilor de a vedea animale sălbatice în mediul lor natural. Cu toate acestea, activitățile de genul acesta pot fi extrem de periculoase atât pentru oameni, cât și pentru animale.

Specialiștii avertizează asupra riscurilor la care se expun cei care se apropie de animale sălbatice, subliniind importanța respectării distanței de siguranță și a evitării hrănirii aacestora. Trebuie să recunoaștem că,  puține sunt situațiile în care urșii atacă turiștii, în majoritatea cazurilor fiind expuși turiști care  "atacă" urșii.  Titlul corect!

Vizualizări: 1,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: