antiVirale
Unde poți cumpăra un sat întreg cu câteva mii de euro
Autorităţile locale din comuna băcăuană Gura Văii vor scoate la vânzare 129 de case construite în perioada 2005-2006, în urma unor inundaţii care au avut loc în zonă. Potrivit adevarul.ro, în aceste imobile au locuit iniţial familii de rromi, dar după câţiva ani casele au fost abandonate.
Potrivit sursei citate, primăria din comuna băcăuană Gura Văii va relua în perioada următoare procedura de achiziţie a unei case cu 250 de euro. Este vorba de casele din satul Rotunda, localitate componentă a comunei Gura Văii, judeţul Bacău, care au fost construite în 2005-2006.
Din cele 200 de case construite în urma inundațiilor, 71 au fost vândute. Unele dintre aceste locuinţe au fost vândute cu preţuri între 250 şi 1.250 de euro.
Cu ani în urmă, Primăria comunei Gura Văii a încercat repopularea zonei prin închirierea imobilelor, însă nu a reuşit. În anul 2018, s-a încercat vânzarea caselor cu preţuri ce porneau de la 5.200 şi ajungeau până la 7.000 de euro, dar fără succes.
Acum se încearcă din nou reluarea procedurii de vânzare. Preţul de vânzare este foarte mic şi cu puţină implicare, acestea s-ar putea transforma în case de vacanţă pentru doritori. De altfel, primarul Silviu Tinei a precizat că multe din casele care au fost achiziţionate până acum au ajuns la împătimiţii de drumeţii şi trasee turistice, dar şi la pasionaţii de off-road.
„Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să ştie care este procedura pentru a obţine o astfel de casă, ideal ar fi prima dată să mergeţi la Rotunda şi să vă alegeţi casa. Fiecare imobil are un număr – puteţi să vă alegeţi o singură casă sau un duplex. Cea mai ieftină casă este 247 de euro, iar cea mai scumpă 1.250 de euro, în funcţie de gradul de uzură şi deteriorare. Se depune o cerere la primarie”, a declarat Silviu Tinei, primarul din Gura Văii, pentru televiziunea regională Acum TV.
Prin urmare, dacă există o singură ofertă pentru o casă de 250 de euro, de pildă, aceasta va fi adjudecată la acel preţ. Dacă sunt mai mulţi ofertanţi, se organizează licitaţie, iar cel care oferă cel mai mare preţ este desemnat câştigător.