Actualitate

Unde au fost reangajați pensionarii din CE Oltenia

Reangajarea celor care au ieșit la pensie în cadrul Complexului Energetic Oltenia a provocat în ultimele luni o stare de nemulțumire în rândul angajaților. Chiar dacă până nu de mult își desfășurau activitatea alături de colegii lor, faptul că acum acești angajați cumulează pensia cu salariul a stârnit mai multe discuții aprinse în mediul online și chiar la locurile de muncă.

 

Aproximativ 200 de persoane se află în această situație, iar majoritatea își desfășoară activitatea în cadrul termocentralelor. Pozițiile în care au fost reîncadrați sunt unele cheie, iar formarea altor specialiști în acest sector ar dura destul de mult, conform președintelui Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu.

 

„Foarte mulți colegi se uită de a doua la chestiunea asta. În partea minieră sunt puțini pensionari care lucrează, în partea energetică sunt mai mulți. Eu ca sindicalist nu pot să impun managementului să nu aibă oameni calificați pe locurile de muncă astfel încât, o termocentrală să funcționeze. Sunt categorii de salariați care se formează foarte greu. A, că tot administrația în timp trebuia să se îngrijească de acest lucru când merge unul la pensie să aibă cine să-i ia locul, asta e altă chestie”, a subliniat Pîrvulescu.

Vizualizări: 3,990

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: