Social

Un primar din Gorj vrea să înființeze o fabrică de instrumente muzicale

Inițiativă ambițioasă! Un primar din Gorj își propune ca, în mandatul viitor, să înființeze în localitate o fabrică de instrumente muzicale tradiționale și să o integreze și într-un circuit turistic.

 

Edilul comunei Polovragi, Gheorghe Epure, e de părere că prin acest proiect se vor revitaliza obiceiurile zonei mai ales că localitatea e cunoscută și pentru grupul de fluierași din care face parte și primarul. Puțini sunt localnicii care nu au cel puțin un fluier în casă.

„În următorul mandat, îmi propun să sprijin dezvoltarea culturală și economică a comunității noastre prin înființarea unei fabrici de instrumente muzicale tradiționale. Aceasta nu numai că va păstra și promova meșteșugurile locale, dar va fi și integrată într-un circuit turistic, atrăgând vizitatori și generând venituri pentru localitate”, a anunțat primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

 

Aici vor fi angajați meșteșugari locali și experți în fabricarea instrumentelor muzicale. Vor fi, de asemenea, organizate ateliere și și cursuri de formare pentru tineri și doritori, pentru a asigura continuitatea meșteșugului. “Prin realizarea acestui obiectiv, dorim să conservăm și să revitalizăm tradițiile locale, să stimulăm economia locală și să atragem turiști, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a comunității noastre”, a mai transmis Gheorghe Epure.

Vizualizări: 1,856

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: