Politică

Un primar din Gorj încasează mai puțin decât directorul școlii

Tot mai mulți edili ies la rampă și se declară supărați că nu le-au mai fost majorate salariile de ani buni. Primarul din Bălănești a declarat la Radio Accent că salariul său chiar e mai mic decât leafa directorului școlii din comună. 

 

Acesta a mai explicat că profesorii au beneficiat de majorări salariale când au protestat și directorul școlii din comună îl întrece la salariu. 

Ovidiu Pungan a mai adăugat că primarii vor doar banii cuveniți: “S-a înțeles greșit că primarii sunt nemulțumiți de salariile pe care le primesc. Primarii vor doar majorarea care este cuvenită atunci când crește salariul minim pe economie. Noi ne raportăm la salariul minim pe economie de la nivelul anului 2021. Noi plătim contribuțiile la pensii și la sănătate raportate la nivelul salariului minim din 2021.  Când profesorii au spus că vrem atât majorare salariale, stimatele cadre didactice au luat banii. De exemplu, un director de școală, depășește salariul meu de primar”. 

Nu este singurul edil care s-a plâns de leafa de la primărie. Sunt mai mulți primari care au spus chiar că se gândesc la o formă de protest ca să determine guvernanții să le majoreze salariile.

Vizualizări: 692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: