La modă

Un gorjean, fără imprumut bancar, își poate lua casă în 7,3 ani. Dacă strânge bani

 

Un locuitor din Gorj ar avea nevoie, în medie, de 7-8 ani pentru a-și strânge banii necesari cumpărării unui apartament de sub 60 mp, fără să ia bani de la bancă, arată o analiză a ZF. La nivel național, Gorjul stă ”bine” pe o scară de la 6 la 11 ani. De altfel, în nicio parte a țării nu există o perioadă mai mică de șase ani pentru a cumpăra o locuință fără împrumut bancar. La Cluj sau Bihor e nevoie de 11 ani pentru achiziția unei locuințe, în funcție de preț și venit.

Cel mai scăzut nivel al raportului dintre preţul unei locuinţe şi venitul populaţiei - indicatorul preţ/venit - se află în judeţul Giurgiu, unde este nevoie de circa 6 ani pentru pentru a strânge banii necesari pentru achiziţionarea unui apartament cu două camere (55 mp), fără a lua în calcul cheltuielile de subzistenţă şi fără sprijin financiar de la bănci, având în vedere şi faptul că există o valoare mai scăzută a imobilelor în acest judeţ, potrivit evaluărilor Băncii Naţionale, 

Niveluri scăzute ale indicatorului preţ/venit, de sub 7,5 ani,se regăsesc şi în judeţele Prahova (6,94 ani), Bacău (7,15 ani), Caraş-Severin (7,30 ani), Mehedinţi (7,35 ani), Gorj (7,37 ani), reiese din calculele BNR realizate pe baza datelor ANEVAR şi INS.

Vizualizări: 613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: