Politică

Un fost lider politic crede că PNL-ul riscă să nu prindă al doilea loc de deputat

 

Fostul lider al PDL Gorj, Ionel Manțog, a făcut o analiză a alegerilor parlamentare la un post local de televiziune. Manțog crede că liberalii au o problemă în momentul de față și riscă să nu trimită decât un deputat în Parlamentul României.

Acest lucru s-ar putea întâmpla în condițiile în care liberalii nu sar de 21 de procente la alegerile parlamentare, fapt care nu ar fi exclus. Formațiunea politică a suferit un eșec total la alegerile locale și nu au reușit să câștige nici măcar numărul de primării pe care l-a avut în anul 2020.

„La Camera Deputaților, dacă ia peste 23-24%, poate la redistribuire să-l prindă și pe al doilea. Dacă ia 21%, riscă să nu-l prindă pe al doilea la redistribuire. Pot să se ducă către alte partide, USR-ul în momentul de față este slăbuț”, a declarat Ionel Manțog.

Analiza lui Manțog este una cât se poate de pertinentă mai ales că, PNL Gorj a pierdut față de alegerile trecute primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, cel care s-a dovedit locomotiva organizației politice în trecut.

 

Vizualizări: 1,675

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: