Politică

Un deputat cere reluarea discuțiilor cu Comisia Europeană pentru CEO

Președintele Partidului Social Democrat Gorj, Mihai Weber, cere să fie reluate negocierile cu Comisia Europeană pentru termenele de închidere a capacităților Complexului Energetic Oltenia. Weber a avut această reacție după o discuție cu premierul României, Marcel Ciolacu. Deputatul social democrat dă vina pe miniștrii liberali din ultimii cinci ani pentru situația în care se regăsește Complexul Energetic Oltenia.

„Din păcate, ultimii trei prim-miniștri liberali, Florin Câțu, Ludovic Orban și Nicolae Ciucă, nu au reușit să-i impună fostului ministru al Energiei, Virgil Popescu, renegocierea termenelor de închidere a capacităților de producere a energiei pe bază de cărbune de la Complexul Energetic Oltenia”, a transmis Weber.

 

 

De asemenea, Weber a mai spus că premierul României, Marcel Ciolacu a trasat obiective clare în această direcție. „Premierul Marcel Ciolacu a trasat directive clare privind politica energetică a țării, iar ministrul Energiei are o singură variantă: inițierea demersurilor către Comisia Europeană, de renegociere a PNRR pe componenta Energie, astfel încât termenele de închidere a capacităților de producere a energiei pe bază de cărbune să fie corelate cu realitatea din teren, cu specificul energetic al țării și, mai ales, cu programul de investiții. Cu alte cuvinte, întâi construim noi capacități de producere a energiei, iar apoi punem în rezervă de capacitate grupurile existente. Acest lucru trebuie realizat într-un timp scurt! 

Este momentul oportun de reluare a discuțiilor cu Comisia Europeană, având în vedere dezechilibrul dintre consum și cantitatea de energie proprie produsă, provocat de seceta prelungită și caniculă și de intrare în avarie a unui reactor nuclear. Din acest motiv, prețul unui MW a atins cote record. Guvernul Ciolacu răspunde promp

t nevoilor românilor, așa cum a reacționat prin adoptarea imediată a măsurilor privind plafonarea prețurilor la energie și gaze sau la alimentele de bază! ”, a conchis Weber.

 

 

Vizualizări: 2,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: