Actualitate

Un cunoscut sindicalist din minerit iese la pensie

Manu Tomescu, un cunoscut lider de sindicat din minerit, anunță că va ieși din câmpul muncii și, automat, și din sindicat. Tomescu și-a depus dosarul de pensionare în baza Legii 197 și nu va continua activitatea sindicală odată ce va deveni pensionar.

 

Manu Tomescu a declarat la Radio Infinit că nu poate să fie și pensionar, și sindicalist. În această toamnă, sindicalistul speră să primească și decizia de la Casa de Pensii Gorj deși este un val mare de solicitări și e foarte probabil să existe întârzieri din cauza valului mare de pensionări.

„Abia am primit număr de înregistrare la dosar. Mai durează până va veni decizia de pensionare. E un val mare de pensionări. Va dura peste 45 de zile. Undeva prin noiembrie, va veni o eventuală decizie. Nu poate un sindicalist să facă și politică, și sindicalism în același timp. Nu poate un sindicalist să fie afacerist și sindicalist în același timp și nici pensionar și sindicalist în același timp. Acestea sunt slăbiciuni în sindicate. Sunt lideri care nu mai pleacă. Sunt pensionari care au 60-70 de ani și ei stau acolo lideri de sindicat mai departe”, a declarat Manu Tomescu. 

Tomescu are o vechime de peste 30 de ani în companie.

 

Vizualizări: 715

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: