Actualitate

UM Sadu primește primele utilaje noi

Fabrica de armament de la Sadu va redeveni importantă în industria apărării. Până la finalul anului, în Gorj, ar urma să ajungă primele utilaje moderne. Chiar dacă în prezent, uzina nu prea are contracte, Marius Borcan, lider de sindicat, a declarat la Radio Infinit că, în câteva luni, aceasta va primi noi comenzi și oamenii vor avea de lucru.

 

 “Ne confruntăm cu lipsa de contracte și comenzi. Parțial avem de lucru, dar sunt vești foarte bune ca urmare a demersurilor și întâlnirilor cu ministerelor de resort, cu primul ministru. Începând de anul viitor, februarie, martie, UM Sadu va avea comenzi și va avea viitor șivorbesc numai de intern, tot ce ține de Ministerul Apărării. Suntem într-o licitație cu Ministerul Apărării. Sperăm să câștigăm acele licitații pe anumite produse”, a spus la Radio Infinit Marius Borcan.

Spre finalul acestui an, vor ajunge și primele utilaje moderne la UM Sadu și, odată cu primele contracte, vor fi făcute și angajări, mai spune Borcan: „La sfârșitul acestui an, vom aduce primele utilaje pe parte de încărcare. Apoi vom rezolva și partea de uzinat produse. Angajamentul de plată e făcut. În decembrie, ianuarie, utilajele vor fi în curtea unității. Crește productivitatea, scad costurile”.

Vizualizări: 392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: