Eveniment

Ultimul sondaj pentru municipiul Târgu Jiu trage cortina

Un sondaj realizat recent la nivelul municipiului Târgu Jiu îl dă câștigător fără emoții pe actualul primar Marcel Romanescu, având peste 50%. Cu o campanie clasică, chiar slabă, dar cu avantajul aparatului de partid, în speță PSD, cu realizările de primar în funcție și, nu în ultimul rând, ajutat de campania jenantă a contracandidaților,  Marcel Romanescu se poziționează la 52%.

Principalul său contracandidat riscă să se facă de râs cu repetiție. La fel ca în urmă cu patru ani, când și-a încercat norocul la Consiliul Județean Gorj, total lipsit de viziune și cu proiecte irealizabile.

Mai exact, Iulian Popescu, de la PNL, ar obține 18% din voturile târgujienilor, un scor chiar bun pentru gogoșile pe care le-a aruncat în spațiul public alături de patronul și acoliții săi de când a început campania electorală. Sfidând inteligența târgujienilor, Iulian Popescu eșuează lamentabil, asemeni campaniei sale, delimitat total de problemele reale, dar punând preț pe manipulare agresivă în mediul on-line.

Pe locul 3, sondajul o clasează pe Ionelia Priescu, de la AUR, cu 9 procente. Este scorul partidului, candidatul fiind nevăzut, neancorat și lipsit de proiecte constructive pe întreag parcursul campaniei. 

Gabriel Coica, de la partidul S.O.S., condus de senatoarea Diana Șoșoacă, ar obține aproximativ 7%. Și aici, parțial, tot despre scorul partidului discutăm. Lipsa unei echipe compacte, dar și lipsa de expunere în mass-media îl face pe Gabriel Coica să pară absent în această campanie.

Candidatul Alianței Dreptei – Corneliu Răducan Morega ar avea puțin peste 6%. Statul doar pe promovarea lui Radu Miruțà nu ajută partidul să treacă pragul, el având nevoie de 7%. Letargia din cadrul alianței se observă cu ochiul liber.

“Verzii” lui Adrian Tudor ar obține 5%, urmați de Marian Cioplean, Marian Ciofâcă și Liviu Andrei.

 

Vizualizări: 11,457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: