Diaspora

UE vrea să renunțăm la carne

Uniunea Europeană vrea să diminuăm drastic consumul de carne. Motivul este nevoia de a diminua emisiile cu efect de seră. Un alt pretext este diminuarea riscului bolilor asociate cu o dietă prepondernt carnivoră.

Astfel, până în 2050, consumul mediu anual pe cap de român ar să scadă de la 65 la 12 kilograme.

Această scădere de peste 80% pare greu de pus în practică pentru că românii sunt, prin tradiție, atașați de carne. 

Producătorii, la rândul lor, spun că românii renunță la carne doar din cauza prețurilor mari. Ei avertizează că vor trebui să își scumpească marfa, dacă UE va obliga la etichetarea produselor din carne, așa cum a procedat cu avertismentele privind riscul consumului de tutun.

Studiile arată că europenii mănâncă de două ori mai multă carne decât media globală și de trei ori mai multe lactate.
 

Vizualizări: 903

Alte articole din Diaspora:

Citește și: