Diaspora
UE ne recomandă larva de gândac de bălegar
Nu știu voi, dar eu nici biscuiți nu mai am curajul să cumpăr, de când au autorizat ăștia atâtea insecte din care să se facă făină pentru prăjituri.
Comisia Europeană a dat undă verde comercializării larvelor de gândac de bălegar (Alphitobius diaperinus), după ce Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a adăugat acest tip de insectă pe lista celor bune pentru comercializare și consum uman.
Este a patra insectă permisă de Uniunea Europeană pentru comercializare, de când această listă a început să fie reglementată în 2018.
Ne spun specialiștii globaliști că larvele de gândac de bălegar pot fi gătite întregi sau sub formă de pudră sau făină. Mulțumesc, nu poftesc.
În timpul ăsta, fermierii sunt căsăpiți, ba de controale, ba de amenzi, ba de reguli aberante, gen că nu mai poți da resturi alimentare porcului. Plus gripa aviară, plus pesta porcină, plus oaia nebună.
Comercializarea larvei gândacului de bălegar a fost autorizată în Uniunea Europeană în luna ianuarie. Pe lângă aceasta, alte insecte permise sunt: viermele de făină (Tenebrio molitor), lăcusta migratoare (Locusta migratoria) și greierul domestic (Acheta domesticus), fie sub formă congelată, uscată sau pudră.
Acesta din urmă, care a fost autorizat în primele zile ale anului 2023, poate fi folosit pentru produse precum pâine și chifle multicereale, prăjituri, batoane de cereale, paste, sosuri sau pizza, potrivit Asociaţiei Consumatorilor - FACUA din Spania. Ca să știm să ne uităm bine de etichete.