Actualitate

Trei cariere CEO își vor extinde fronturile. Zeci de gospodării desființate

 

După cum se știe, marea problemă a carierelor CEO este lipsa fronturilor de lucru. În acest sens, compania are de gând să facă loc  unor lucrări miniere, în vederea extinderii perimetrelor de exploatare pentru trei cariere, urmând să demoleze gospodării achiziționate de societatea de stat.

Astfel, Complexul Energetic Oltenia face demersuri pentru desființarea unor imobile în vederea extinderii unor lucrări miniere, urmând a fi demolate case, magazii, bucătării, pivnițe, imobile aflate în proprietate.

Achizitia serviciului se va face cu scopul de elaborare a documentațiilor tehnice pentru executarea lucrărilor de desfiinţare, faza Expertiză tehnică, iar criteriul de atribuire a contractului, în valoare estimată de 81.508 lei, este cel mai bun raport calitate-preț. Locul de executare a serviciului este Direcția Minieră Târgu-Jiu, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 12 august, la ora 15.00. Durata contractului este de un an de la înregistrare.

”Contractarea acestor tipuri de servicii ce privesc elaborare de documentaţii tehnice, se vor efectua în vederea continuării activității de producție în carierele de lignit, pentru asigurarea rezervei de lignit”, se arată în anunțul companiei, de pe SEAP.

Astfel, în baza documentațiilor tehnice pentru care CEO așteaptă ofertele până săptămâna viitoare, vor fi desființate câteva zeci de gospodării pentru menținerea și dezvoltarea  capacității la cariera Tismana 1, la 5.000.000 tone lignit/an; deschiderea și punerea în exploatare a carierei Roșiuța, la o capacitate de 3.000.000 tone lignit/an; deschiderea și punerea în exploatare a carierei Jilț Nord, la o capacitate de 4.500.000 tone lignit/an.

 

 

Vizualizări: 3,907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: