Actualitate

Tranziție justă: Doar 17 proiecte din Gorj sunt în faza de precontractare, din 147 depuse

Un număr de 115 proiecte au fost deja aprobate şi au intrat în etapa de pre­contractare la înce­putul lunii iulie, din cele 796 de proiecte depuse de IMM-urile din România care vor să obţină finanţare prin Programul Tranziţie Justă pentru IMM-uri, a explicat Ana-Maria Icătoiu, vicepreședinta Organizaţiei Femeilor Antre­pre­nor din România (OFA UGIR) şi membră în comisia de monitorizare a Pro­gramului Tranziţie Justă, prezentă în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

„Avem şi un număr mare de proiecte în etapa de precontractare, deci dincolo de evaluare avem unele care au fost evaluate şi către care s-a trimis notificare de intrare în contract. Vorbim de 115 proiecte care au fost aprobate, dintre care 30 în Prahova, 27 în Dolj, 19 în Galaţi, 17 în Gorj, 6 în Hu­ne­­doara, 15 în Mureş şi unul în Valea Jiului“.

Aceasta era situaţia în urmă cu aproxi­mativ o lună, când a avut loc la Craiova şedinţa comitetului de monitorizare pentru Programul Tranziţie Justă. La acel moment, 327 de proiecte se aflau în evaluare din cele 796 de proiecte depuse.

Nu toate proiectele depuse vor intra la finanţare, întrucât bugetul este de 775 de mili­oane de euro, iar rata de depunere a fost de 197,6%, ceea ce înseamnă că IMM-urile au depus proiecte de 1,5 miliarde de euro.

„Avem şi depunerile pe judeţe, pe Gorj s-au depus 147 de proiecte, pe Hunedoara 110 proiecte, Valea Jiului 36 de proiecte, Dolj 182 de proiecte, Galaţi 99 de proiecte, Prahova 136 de proiecte şi Mureş cu 86 de proiecte“, a arătat vicepreședinta OFA UGIR.

Vizualizări: 966

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: