La modă

Transalpina „îmbracă” straie de sărbătoare

De Sfânta Maria Mare, sărbătoare extrem de importantă pentru toți creștin-ortodocșii, pe Transalpina va avea loc un eveniment inedit. La Stâna Ștefanu va fi organizată Nedeia de Sfânta Maria Mare, „o nedeie ca pe vremurile demult uitate”. 

 

Cu această ocazie, organizatorii își doresc să promoveze turismul cultural în zona Novaci - Rânca - Transalpina!

„Organizarea unui asemenea eveniment în munți are ca scop păstrarea și dezvoltarea legăturilor de prietenie cu comunitățile păstorești situate pe toți versanții Munților Parâng!

Nedeia din Stefanu are menirea de a promova Ruta turistică "Drumurile transhumanței ciobanilor novăceni în Munții Parâng, pe Transalpina", rută inclusă în rutele turistice naționale și regionale de către M.A.E.T.

Un real aport in organizarea acestei nedei îl au Punctul Gastronomic Local "Stâna Ștefanu" și Casa de Cultură Novaci prin Ansamblul Folcloric "Nedeia".

Le dorim succes organizatorilor iar pe dumneavoastră, dragi novăceni și voi iubitori ai turismului montan din toată țara, vă invităm la petrecere, sus, în munți, să vă bucurați de frumusețea peisajelor montane, de bogăția și diversitatea folclorului păstoresc, să vă prindeți în joc si sa vă lăsați fermecați de gustul preparatelor gastronomice cu specific ciobănesc!”, se arată într-un anunțul postat de reprezentanții Primăriei Orașului Novaci.

 

 

Vizualizări: 550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: