La modă

Top 5 cele mai sigure anvelope pentru mașina ta pe timp de iarnă

Când vine vorba de siguranță pe sosele în timp ce conduci propriul autoturism, anvelopele sunt printre cele mai importante părți componente ale mașinii. Frânele opresc roțile, nu autoturismul. Și mai clar, anvelopele sunt cele care îl opresc.

Astfel, oricât de puternic ar fi motorul unei mașini, fără pneuri care să îți ofere performanțe corespunzătoare experiența condusului este orice altceva, însă nu plăcere. Fără aderența optimă și fără capacitatea potrivită de frânare, ținuta de drum a mașinii își pierde din precizie, au explicat specialiștii auto de la autovit.ro.

Dacă îţi doreşti să ai parte de siguranță deplină la fiecare deplasare, e necesar sa pui preț pe un set de cauciucuri care să îți ofere stabilitate și un comportament predictibil pe suprafețe umede. La toate acestea se adaugă cerința unui consum cât mai redus de combustibil, scop ce depinde direct de calitatea pneurilor.

Asemenea producătorilor auto cu renume, cei din industria anvelopelor au o întreagă istorie, tradiţie în domeniu și își prețuiesc produsele în acord cu specificațiile pe care le oferă.

Investiţia într-un set de cauciucuri premium îţi poate salva viaţa într-o situaţie de accident. Astfel, când vine vorba despre siguranța ta și a familiei tale, nu este loc de compromisuri. Pe cât de interesante sunt poveștile fabricanților premium de pneuri, pe atât de valoroasă este expertiza lor.

Anvelopele Michelin. Cu o tradiție de peste 120 de ani, producătorul francez își are originile în micuța fabrică a fraților Edouard și Andre Michelin, din Clermont-Ferrand. Cei doi au inventat anvelopa demontabilă, iar câteva decenii mai târziu, compania lor înregistra o altă premieră: prima anvelopă radială.

Astăzi, Michelin este unul dintre furnizorii de bază din MotoGP și Formula 1, iar echipe precum Audi, Ford, Citroën sau Mitsubishi au contat, de-a lungul timpului, pe serviciile acestui producător în Campionatul Mondial de Raliuri.

Printre cele mai apreciate tipuri de anvelope Michelin se numără Pilot Sport, Pilot Super Sport, Primacy, Alpin sau Crossclimate. Fabricanții care aleg anvelopele Michelin ca soluție de primă echipare sunt Ford, Citroën, Toyota, Opel, Iveco, Renault Trucks și MAN.

Printre țările în care Michelin produce anvelope se numără și România. Din fabricile de la Florești sau Zalău ajung pe piață anvelope industriale Michelin, precum și anvelope Kleber, BF Goodrich, Taurus, Kormoran și Riken, pentru autoturisme.

Cauciucurile Bridgestone. Japonezii cu sediul în Tokyo se ocupă de fabricarea pneurilor din anul 1931, iar la capitolul inovații și-au adjudecat pneurile cu structură de rezistență pe bază de cord din fibră sintetică. Datorită succesului comercial, Bridgestone a reușit să achiziționeze un alt nume greu al industriei, în anul 1988: Firestone.

Compania s-a implicat activ în IndyCar și în Formula 1, iar cel mai faimos dintre piloții care au beneficiat de know-how-ul nipon este Michael Schumacher. Clienții emblematici ai producătorului nipon sunt Mazda, BMW, Infiniti, Toyota și chiar Aston Martin.

Anvelopele preferate cu preponderență de fanii Bridgestone sunt Turanza, Blizzak, Weather Control, Potenza, Dueler, Ecopia și Duravis.

Pneurile Goodyear. Vorbim despre un alt producător de pneuri care și-a început afacerile înainte de secolul XX. Dacă Michelin este renumit pentru mascota Bibendum, Goodyear a făcut istorie cu dirijabilul ce-i poartă logo-ul și care își face apariția la principalele competiții sportive de peste Ocean.

Printre produsele cele mai cunoscute ale companiei se numără EfficientGrip Performance, Eagle F1, DuraGrip și UltraGrip. Competițiile cele mai prestigioase în care bolizii folosesc anvelopele producătorului din Ohio, SUA includ Nascar, unde este unic furnizor, și Formula 1, unde este cel mai utilizat brand.

Producătorii care au ales, de-a lungul timpului, anvelope Goodyear pentru echiparea inițială a modelelor sunt Audi, BMW, Chrysler, Fiat, Citroën și Ford.

Cauciucurile Continental. Compania germană din Hanovra și-a început activitatea în anul 1871. Pneurile sunt doar unul dintre produsele pe care Continental le elaborează, iar printre producătorii care-i sunt parteneri se numără Volkswagen, Ford, Volvo, Toyota, Honda, Renault, Porsche sau Iveco.

Continental a fost primul producător de pneuri prevăzute cu caneluri, începând cu anul 1904, iar în țara noastră este prezent prin intermediul fabricii din Timișoara.

Printre cele mai cunoscute game de pneuri fabricate de Continental se numără SportContact, EcoContact, PremiumContact sau WinterContact.

Anvelopele Pirelli. Italienii au o tradiție și mai veche în producția de anvelope. Fabrica fondată de Giovanni Battista Pirelli și-a început activitatea în anul 1872. Printre numele legendare care au fost „încălțate” oficial de producător se numără Lancia Stratos și Porsche 911 Turbo.

La volanul mașinilor de curse din WRC echipate cu pneuri Pirelli s-au aflat nume legendare, ca Sebastien Loeb, Petter Solberg sau Colin McRae. Alte competiții în care italienii se implică sunt WorldSSP, GT World Challenge America și Formula 1.

Pirelli este și el un producător prezent în România, prin fabrica de la Slatina, iar numele după care șoferii responsabili caută produsele companiei sunt: P Zero, Cinturato sau Scorpion.

Printre producătorii care își echipează standard mașinile cu anvelope Pirelli figurează nume grele, ca Ferrari, Porsche, Aston Martin, Bentley, Maserati, Lamborghini, McLaren și chiar Pagani.

Vizualizări: 1,286

Alte articole din La modă:

Citește și: