pamFLEȚI

Termitele electorale gravitează în jurul CEO!

Complexul Energetic Oltenia, cea mai bună vacă de muls a Gorjului, își trage, cu greu, ultima suflare. Am stat și am analizat atent în ultimele luni reacțiile politicienilor, politicienilor afaceriști, sindicaliștilor, dar și a profitorilor care s-au ocupat, ori se ocupa de buna practică a închiderii acestei companii. Pe scurt,  ca să nu vă plictisesc, politicienii gorjeni se pozează pe lângă protestatari, intră în greva foamei cu ei și apoi așteaptă raspunsul opozanților clasei politice. De cele mai multe ori, răspunsul vine ca un mișto demn de Las Fierbinți. 

 

Sindicaliștii sunt inexistenți de câteva luni, cei mai mulți urmează să beneficieze de prevederile Legii 109 și vor pleca la pensie, nu înainte să vă stoarcă și ultima cotizație din salariul pentru care munciți. Apoi apar afaceriștii care s-au implicat în politică doar de dragul unor beneficii și a unei protecții venită de la Bucale. Deh, cafeaua are un alt gust băută într-un BMW, cum ziceau cei de la Paraziții. Mai apare câte unul care face baie doar vara, în Gilort, și atunci se laudă că acolo a crescut el. PENIBILI!!!

Iordache a reușit să acapareze Turceniul, Miruță i-a luat de partea lui pe niște semi-lideri de mini sindicate, Weber îl interpelează pe Burduja, iar CEO moare, încet, dar sigur. Soarta companiei este pecetluită!!!Să nu ne mai amăgim cu fumigene. Cei care știu că nu se încadrează pentru pensionare au început să facă alte specializări, doar de frica faptului că nu o să mai aibă o pâine pentru copiii lor. Mai rău este faptul că, executantul CE Oltenia a fost trimis la Bruxelles, iar săgeata lui a rămas aici să se ocupe de ”bunul” mers al Planului de Restructurare. Inconștiența oamenilor duce de cele mai multe ori la lucruri grave, chiar dacă inițial se încearcă îmbrăcarea ”miresei”. Domnilor, CEO MOARE!!! Să nu ziceți apoi că a venit iarna prea repede și ne-a luat prin surprindere. Odată cu dispariția acestui colos, Gorjul poate să fie absorbit legal de Dolj, așa cum s-a întâmplat cu termocentralele la Craiova II, dar și cu apa izvorâtă din munții noștri, ajunge la Craiova mai ieftină și mai multă decât la Gorj. Să nu cumva să vă strofocați creierii, nu, nu se merită! Pentru minim 20 de mii de oameni care trăiesc direct din activitatea companiei, nu se merită un astfel de efort. Și ca să închei într-un mod optimist citez ceva: 

De unde sunteti, mă, din ce găoace ,

Cum v-au putut parinții voștri face?

Ce condimente le-au picat în spermă

De e tradarea voastră-atât de fermă?

 

P.S. Strofa îi aparține lui Adrian Păunescu. Marș de Adio se numea poezia!

Vizualizări: 2,889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: