Actualitate

Târgu Jiul, peste Craiova într-un top al municipiilor

Municipiul Târgu Jiu se regăsește în topul municipiilor reședință de județ la "Calitatea locului". Pentru că avem locuri emblematice și suntem aproape de parcuri naționale. 

 

Târgu Jiul este peste Craiova, de exemplu, în acest clasament, ocupând locul 7. 

 

Calitatea Locului reflectă atractivitatea orașului, modul în care infrastructura, atracțiile, mediul natural și serviciile esențiale (sănătate, învățământ) contribuie la un standard de viață ridicat.

 

În raport cu această componentă, City Index (realizat de Institutul pentru Orașe Vizionare) arată că topul performerilor este deschis de Cluj-Napoca, urmat de București, Sibiu, Brașov și Iași.

 

Surprize apar în Top 10 orașe cu cea mai bună calitate a locului, cu Târgu-Jiu pe locul 7, Râmnicu Vâlcea pe locul 8, Alba Iulia pe locul 9 și Reșița pe locul 10.

 

Conform sursei citate, pe această componentă unde este lider, punctele forte ale orașului Cluj-Napoca sunt domeniile Educație și Conectivitate aeriană.

 

Bucureștiul ocupă locul 1 în domeniile Parcuri și Conectivitate.

 

Târgu-Jiu beneficiază de proximitatea față de numeroase parcuri naturale și naționale, oferind oportunități recreaționale semnificative pentru locuitori și turiști.

Vizualizări: 2,415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: