Anchetă

Târgu Jiu: Senzori radar pentru monitorizarea traficului

Un proiect de peste un milion de euro va fi derulat la Târgu Jiu. Investiția constă în  modernizarea iluminatului public în majoritatea cartierelor municipiului Târgu Jiu. Banii vin de la Administrația Fondului de Mediu. Printre lucrările prinse în acest proiect, se regăsește și montarea a cinci senzori radar pentru monitorizarea traficului.

 

Primarul Marcel Romanescu a transmis în ce constau lucrările și care sunt zonele unde va fi implementat acest proiect.

 

„Implementarea acestuia constă în înlocuirea a 1418 aparate de iluminat existente cu aparate performante cu surse LED echipate cu un modul de telegestiune prin care pot fi controlate de la distanță, înlocuirea Kiturilor de montaj și implementarea sistemului de telegestiune, montarea a 5 senzori RADAR pentru monitorizarea traficului prin care se identifică, clasifică și raportează participanții la trafic (camioane , autobuze, mașini, motociclete, biciclete, pietoni), senzor optic pentru monitorizarea concentrației aerului și stație meteo.

Cartierele și străzile în care se va interveni sunt următoarele: cartierele Abator, 23 August, Minerilor, Mioriței, Olari, Nicolae Titulescu, Castanilor, Zona Gării,  Oltețului,  Săvinești, Energeticienilor, Smârdan , Theodor Aman, Nicolae Bălcescu,  Popa Șapcă, Griviței, Sfântul Nicolae, 1Mai Vest, Iosif Keber, Debarcader și străzile  Ștefan cel Mare, General Dragalina, Dobrogeanu Gherea, Progresului, Mihail Sadoveanu, George  Enescu, Aleea Bicaz, Călărași, Aleea Călărași, Microcolonie, Aleea Microcolonie, Meteor, Merilor, Aleea Merilor, Barajelor, Narciselor, Bicaz, Geneva, Ana Ipătescu, 1 Decembrie 1918,14 Octombrie, 11 Iunie, Vasile Alecsandri, Siretului, Bradului, 22 Decembrie 1989, I.L.Caragiale, A.I.Cuza, 30 Decembrie, Luncilor.

 

Lucrările ce se vor derula în această perioadă nu vor afecta funcționarea corespunzătoare a sistemului de iluminat public în municipiu, la sfârșitul fiecărei zile noul sistem de iluminat fiind pus în funcțiune în zona în care s-a intervenit”, a anunțat primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: