Actualitate

Târgu Jiu: Se reia licitația pentru pasajul de sub calea ferată

Autoritățile din Târgu Jiu reiau licitația pentru pasajul subteran din zona 9 Mai – Ana Ipătescu. Nicio firmă nu a depus vreo ofertă așa că procedurile au fost reluate. Bugetul pentru acest pasaj este de aproape 20 de milioane de lei.

 

Primarul Marcel Romanescu speră să aibă contructor pentru această lucrare luna viitoare: „La licitația pentru tronsonul de pasaj 9 Mai cu Ana Ipătescu, nu a participat nimeni. Se reia licitația pentru acel pasaj. Avem banii necesari și proiectul pentru realizarea acelui pasaj. Sunt lucrări mult mai migăloase. Nu poate oricine. În Gorj, nu sunt societăți cu traversări pe sub calea ferată, dar sunt convins că la a doua licitație vom avea un ofertant și lucrările vor demara în acest an”.

Până vor începe lucrările la pasajul subteran, va fi reabilitată strada Ana Ipătescu. „Vom intra în reabilitarea străzii Ana Ipătescu. Pentru că odată cu intervențiile ce se vor face odată cu realizarea acelui pasaj, circulația care se făcea pe 9 Mai cu intersecția Ana Ipătescu va fi preluată pe Ana Ipătescu. Se va închide circulația, vom putea intra în Cartierele Castanilor, Diana, Plopilor, dar nu vom mai putea trece peste calea ferată spre Ana Ipătescu. Și atunci tot traficul care mergea spre Dănești va trece pe Ana Ipătescu și de-asta ne-am luat măsurile să intervenim pe această stradă”, a mai spus Marcel Romanescu.

 

Vizualizări: 1,305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: