Social

Târgu Jiu: Mai multe școli și licee intră în șantier

Vacanța de vară aduce șantiere în multe unități de învățământ din municipiul Târgu Jiu. Autoritățile locale au obținut finanțări prin Programul Național de Redresare și Reziliență ca să modernizeze școli și licee. De asemenea, se derulează licitații pentru ca elevii să aibă, din toamnă, mobilier școlar nou și echipamente digitale de ultimă generație. 

 

Primarul municipiului, Marcel Romanescu, a explicat ce școli vor intra în șantier în primă fază.

„Cam toate proiectele finanțate prin PNRR sunt în procedura de licitație. Unele deja sunt finalizate. Ecaterina Teodoroiu a intrat în reabilitare. Urmează Colegiul Spiru Haret, Școala Tătărescu, Liceul nr 2, Liceul Ion Mincu, foarte multe unități prinse în acest program de reabilitare. 2024 – 2025 presupune mai multă înțelegere din partea elevilor, părinților și cadrelor didactice de la aceste unități. Realizăm aceste reabilitări care vor creea un anume disconfort pe o perioadă scurtă, dar îmi doresc ca toate unitățile de învățământ să beneficieze de cele mai bune condiții în acest mandat”, a declarant primarul Marcel Romanescu.

Sunt 81 de licitații pe Seap care vizează dotarea unităților de învățământ cu echipamente IT de ultimă generație și mobilier școlar.

Vizualizări: 665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: