Actualitate

Târgu Jiu, locul 5 în țară la calitatea aerului

 

Astfel, Reşiţa, Galaţi şi Sfântu Gheorghe (judeţul Covasna) sunt municipiile reşedinţă de judeţ cu cel mai curat aer din România, potrivit Indexului de Calitate a Aerului, realizat de Institutul pentru Oraşe Vizionare. Clasamentul primelor zece oraşe mai include Brăila, Târgu-Jiu, Focşani, Slobozia, Satu Mare, Tulcea şi Zalău.

Regulament UE

La sfârşitul anului 2024 intră în vigoare Regulamentul Comisiei Europene 1115/2023 privind produsele provenite din defrişări, care interzice comercializarea în spaţiul comunitar a produselor provenite din zone defrişate, dar şi exportul acestora către alte pieţe.

Operatorii şi comercianţii din lanţul de aprovizionare vor fi obligaţi să întreprindă toate demersurile necesare pentru a verifica dacă produsele recepţionate provin din zone defrişate şi, dacă da, să evite introducerea lor pe piaţă. În caz contrar, riscă sancţiuni consistente, anunţă compania de audit Deloitte, citată de ZF.

Printre produsele vizate de regulament se numără cafeaua, cacaua, palmierii pentru ulei, cauciucul, soia, lemnul, bovinele, dar şi produsele obţinute din acestea, precum ciocolata, mobila din lemn, anvelopele din cauciuc, pieile de bovine, uleiul de soia, uleiul de palmier, celulozele sau hârtia.

Vizualizări: 574

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: