Social

Târgu Jiu: Încă două milioane de euro investite în școli

Trei unități de învățământ din municipiul Târgu Jiu vor fi modernizate în acest an. Banii vin din PNRR. Primăria a demarat deja licitația și așteaptă ofertele de la constructori. 

 

În primă fază, va fi renovat căminul de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”. Valoarea investiției este de peste un milion de euro. În modernizare va intra și cantina de la Colegiul „Spiru Haret”, iar Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărescu” va intra în reabilitare.

Nu sunt singurele investiții ce vor începe în această vară, anunță primarul Marcel Romanescu:  “Încă 4 obiective mari pentru Târgu Jiu au fost urcate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Ca de obicei, invităm firmele autohtone să participe la licitații, mai ales că sumele alocate sunt consistente. Valoarea totală este de 3,5 milioane de euro, fonduri pe care le-am obținut prin PNRR și care finanțează următoarele proiecte: renovarea energetică a căminului Colegiului Național "Ecaterina Teodoroiu" (peste 1 milion de euro); renovarea cantinei Colegiului Național "Spiru Haret" (670.000 euro); creșterea performanței energetice la Școala Gimnazială "Gheorghe Tătărescu" (aproape 400.000 euro); renovarea energetică a blocului nr. 6 din strada Ecaterina Teodoroiu (peste 1 milion de euro).

În perioada următoare vor fi publicate și alte investiții în Sistemul Electronic de Achiziții Publice și le vom promova pentru că ne dorim să lucrăm cu societăți din județul nostru, pentru că au angajați gorjeni”.

Vizualizări: 767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: