Actualitate

Târgu Jiu: Au început lucrările în centrul orașului. Cum va arăta!

Au început lucrările în zona zero a municipiului Târgu Jiu. Bulevardul pietonal își va schimba cu totul înfățișarea. Betonul inestetic va fi înlocuit cu piatră cubică. 

 

Constructorul care a obținut contractul de lucrări le-a dat vești bune autorităților. Crede că va termina lucrările mai devreme decât scrie în contract.

“După consultarea cu oamenii de afaceri din zona centrală și cu firma care a început licitația, am început din zona de sud a centrului civic. Eu cred că firma va termina mult mai repede decât scrie în contract. Au cantitatea necesară de piatră și au și forță de muncă. Și-ar dori să aducă 80 de muncitori. Tehnologia este frezare la opt centimetri, ulterior pun adeziv pe care se amenajarează foarte ușor acele pavele. Toată investiția e suportată de CNI. Noi alocăm aproape cinci milioane de lei pentru fântânile arteziene. Nu vom mai avea fântâni la suprafață pentru că atunci când nu sunt folosite, nu e o imagine foarte bună. Vor fi toate amenajate la nivelul solului. În perioada de secetă și vară, vor funcționa ca fântâni arteziene, în rest vor fi zone de trafic”, a declarat primarul Marcel Romanescu. 

Valoarea investiției se ridică la circa 40 de milioane de lei, bani alocați în mare parte de Compania Națională de Investiții. Betonul amprentat „înghite” în fiecare sume importante de bani pentru întreținere.

Vizualizări: 5,320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: