antiVirale

Tabără de creație la Baia de Fier

Tabăra de creație artistică „Iosif Keber – ARTE-LIT” are loc în perioada 26-30 iulie, la Baia de Fier. Tabăra urmărește promovarea culturală a județului Gorj prin aducerea în prim-plan a creației pictorului Iosif Keber, unul dintre cei mai importanți artiști plastici gorjeni și români, în primul rând în arta picturii monumentale – religioase, lucrările lui în frescă fiind o moștenire valoroasă în multele biserici la care a lucrat. 

În spațiul „Casei Memoriale” (o bijuterie arhitecturală), funcționează Biblioteca de artă „Iosif Keber” – secția de artă a Bibliotecii Județene „Christian Tell„ Gorj, donație a pictorului împreună cu peste 6.000 de volume reprezentând domeniile artei plastice și o colecție cu lucrări semnate de I. Keber toate acestea constituind un patrimoniu cultural de excepție în plan local și național. 
„Anul acesta, un moment special îl reprezintă celebrarea a 100 de ani de la nașterea pictorului Adrian Köber, fiul lui Iosif Keber, care – ca și tatăl său a desfășurat o intensă activitate în plan artistic în domeniile consacrate de părintele său, aducând propria sa viziune în abordarea formelor de exprimare artistică”, a precizat Maria-Luiza Sandu, managerul Bibliotecii Județene Gorj.

Tabăra este organizată de Biblioteca Județeană „Christian Tell” și Consiliul Județean Gorj în parteneriat cu Universitatea din Craiova, Facultatea de Teologie Ortodoxă: domeniul Arte Vizuale, Specializarea Arte Plastice – Pictură și Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte și Design, prin studenții participanți.

Vizualizări: 373

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: