Social

Sute de elevi din Gorj nu mai primesc masa caldă la școală

Ancheta din Mehedinți se extinde și în județul Gorj. Aceeași firmă care e cercetată pentru că a livrat mâncare ce ar fi dus la îmbolnăvirea a peste 100 de elevi și profesori a distribuit mâncare și în școlile din Peștișani și Tismana.

 

Din fericire, aici nu au fost cazuri de toxiinfecție alimentară, însă activitatea firmei de catering a fost suspendată până la finalizarea verificărilor așa că nu va mai putea duce mâncare școlilor care erau incluse în programul „Masa sănătoasă” cu care avea contract societatea din Mehedinți. Acolo, firma avea contract cu opt școli, iar în Gorj, cu două.  

Săptămâna trecută, peste 120 de copii din mai multe școli din Mehedinți au ajuns la spital cu stări de vomă și diaree după ce ar fi mâncat pastele cu sos și șuncă livrate de firma de catering în cadrul programului guvernamental „Masa sănătoasă”. Protecția Consumatorilor și inspectorii DSV au făcut verificări, au luat probe, au confiscat peste o tonă de carne, au dat amenzi și urmează să stabilească exact care a fost sursa toxiinfecției. Până când vor fi lămurite lucrurile, firma de catering are activitatea suspendată.

Vizualizări: 716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: