Social

Spital din mediul rural, dotat cu un ecograf de ultimă generație

Centrul de sănătate din comuna Căpreni este dotat cu aparatură de ultimă generație. Este foarte solicitat nu doar de localnicii din comună, ci și de cei din satele învecinate care vin des la mini-spitalul din Căpreni pentru că este mai aproape și primesc îngrijirile de care au nevoie. 

 

Circa 20 de pacienți pot fi tratați aici. Clădirea este modernizată recent, extinsă, are paturi, aparatură medicală și propria bucătărie, dar și un sistem de încălzire a apei cu panouri fotovoltaice. În loc să meargă la spitalul din Târgu-Cărbunești, localnicii care au probleme de sănătate sunt tratați la Căpreni.

Permanent, mini-spitalul de la țară a fost dotat cu aparatură medicală.

Acum, autoritățile care administrează centrul de sănătate cumpără și un ecograf de ultimă generație. “Achizitia unui ecograf multidiscilplinar care sa se poata realiza: - Examinare urologica - Testul pentru hormonul de stimulare tiroidiana (TSH) si T4 - Examinare abdominala si cardiologica AutoScan (iScan în timp real) care optimizează automat amplicarea și TGC în mod continuu pentru asigurarea obținerii unor imagini optime în modurile maxim 5D ; - Analiza Automata Doppler Vascular “High-Q” care asigura trasarea in timp real a semnalului Doppler, selectarea automata a velocitatii maxime si prin atingerea unui buton sunt adaugate masuratori in raport; - Imagistică țesut specific inteligent”, descriu achiziția autoritățile locale.

Vizualizări: 666

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: