Social

Specialiștii din CEO sunt la mare căutare în străinătate: Nu muncești să-ți sară ochii

Profesioniștii din termocentralele din Gorj sunt la mare căutare în străinătate. Un fost salariat al Complexului Energetic Oltenia lucrează acum în Olanda, unde nu se compară nici condițiile de lucru și nici salariul cu ce avea la el acasă. 

 

După 36 de ani în Complexul Energetic Oltenia, Florin Cimpoieru, a plecat la muncă în Olanda. Mărturisește că se câștigă foarte bine în străinătate dacă ești serios.

„Studiile, abilitățile au contat foarte mult acolo. Sunt băieți tineri care se tem că nu apucă să iasă la pensie din CEO, nu vă îngrijorați. În Olanda, dacă te duci, ești serios, ai o diplomă de energetician, mecanic, stivuitorist, aparate frigorifice, ai un gram de caracter și știi un pic de meserie, sunt porțile deschise. Se câștigă foarte bine. Ai cazare asigurată tot din banii tăi, dar câștigi îndeajuns încât să-ți rămână peste două mii de euro pe lună și să trăiești bine, să faci niște vacanțe cu familia. Seriozitatea e foarte apreciată acolo. Se face o cernere a valorilor, a seriozității”, e mărturia făcută de Florin Cimpoieru la Tele 3. 

Cimpoieru lucrează acum ca inginer și spune că nu e nici stresat și nici nu muncește atât de mult cum muncea acasă. „Nu muncești să-ți sară ochii, nu vii dărâmat, nu vii stresat. Acolo lipsa de stres e principala caracteristică. Nu e om nervos, grăbit sau stresat. Se discută calm. Eu m-am adaptat foarte repede. Nu vezi vorbe urâte, priviri urâte, bârfe, strâmbe băgate colegilor. În jumătate de an, eu nu am văzut așa ceva acolo. Ai o viață nu de vis, mai mult de vis. Am apucat să văd toată Franța, toată Olanda, toată Coasta de Azur. Fac 25 de minute până la serviciu”, a mai spus Florin Cimpoieru la Tele 3.

 

Vizualizări: 1,684

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: