Ultima oră

Spălătorii verificate de inspectorii de muncă

Inspectorii de muncă din județul Gorj au făcut zeci de controale în Gorj, săptămâna trecută. Verificările au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. 

 

Au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale în valoare de 288.000 lei. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 73 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

 

 

"În perioada 08 – 11 octombrie 2024, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat acțiuni de verificare la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul ,,Spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană” – cod CAEN 9601 și ,,Activități de întreținere corporală” – cod CAEN 9604. Au fost efectuate 12 controale, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 58.000 lei și dispuse 15 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

Acțiunea, de tip Campanie națională, a vizat în principal modul în care sunt respectate prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă precum și a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă", mai anunță ITM Gorj. 

 

 

Romanescu George Octavian, Inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Munca Gorj: ,,Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj are ca principal scop urmărirea îndeplinirii de către angajatori a obligaţiilor legale în domeniile relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă şi al supravegherii pieţei, precum şi a celor referitoare la condiţiile de muncă, apărarea vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii salariaţilor şi a altor participanţi la procesul de muncă, în desfăşurarea activităţii. În cazul angajatorilor depistați că nu respecta prevederile legale din domeniile de competentă a instituției noastre se vor aplica măsuri legale în consecință.”

Vizualizări: 601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: