Ultima oră

Șoriciul de porc se apropie de 100 de lei kilogramul

Șorici, la preț de trei kilograme de carne! E o delicatesă deja șoriciul de porc în carmangerii. Oamenii cumpără de poftă și în cantități mici nu doar șorici, ci și alte preparate din carnea de porc. 

 

În carmangeriile din Târgu Jiu, șoriciul se vinde cu 80-100 de lei kilogramul în timp ce un kilogram de carne de lucru este între 25 și 30 de lei, ceafa trece de 30 de lei, iar mușchiul afumat ajunge și la 65-70 de lei.

 

“Șoriciul a devenit o delicatesă. E foarte scumpă. Luăm doar de gust, declară o femeie. Și cârnați, și tobă, și calbatoși. Sunt prețuri piperate, sunt mult mai mari decât ar trebui să fie. În ziua de azi e greu de crescut un porc la țară așa că n-avem decât să trecem prin carmangerii ca să ne cumpărăm carne pentru masa de Crăciun”, spune un târgujian.

Vizualizări: 90

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: