La modă
Șoriciul de porc, mai scump decât carnea
Cincizeci de lei caserola de 400 de grame. Cu atât găsim soriciul în băcănii. Pe internet găsim și mai ieftin, dar nu cu mult.
Kilogramul de sorici este mai scump decât kilogramul de carne, dar asta acum, în perioada sărbătorilor de iarnă, când cu toții ne dorim să ne amintim de Crăciunul de odinioară. Cei care au porc la țară, cum se spune, încă se mai bucură de Crăciunul tradițional. La fel cei care au bani să cumpere totul pregătit de gospodari.
Șoriciul de porc este deosebit de sanatos, fiind bogat in minerale. 100g de sorici de porc contine 30mg de calciu, 11 mg de magneziu, 85 mg de fosfor si 127 mg de potasiu.
Este important să știți că șoriciul de porc are o valoare calorică foarte mare. 100 de grame de sorici este echivalenta cu 544 de calorii. De asemenea, in 100 de grame de sorici sunt regasite 61,3 g de porteine si 31,3 grame de grasimi. Pe de alta parte nu contine deloc fibre si carbohidrati.
Șoriciul contine acid oleic, acid pe care îl regasim si în uleiul de masline si care este benefic pentru sanatatea inimii.
Șoriciul de porc poate fi consumat fara probleme de catre persoanele diabetice, deoarece nu contine carbohidrati, ceea ce nu duce la cresterea nivelului glicemiei.
Soriciul are un continut bogat de colesterol, ceea de duce la redobandirea elasticitatii pielii si sprijina sanatatea oaselor si articulatiilor. Prin urmare, acesta poate fi consumat cu incredere de persoanele care au probleme cu articulatiile.
De asemenea, fiind bogat in sodiu, soriciul de porc sprijina functia cerebrala, ajuta la reglarea absorbtiei glucozei si previne retentia de apa din organism.
Însa, in ciuda tuturor beneficiilor pe care le are pentru sanatate, nu trebuie sa uiti ca soriciul este deosebit de caloric. Prin urmare, nu ar trebui sa consumi mai mult de 50 de grame zilnic.
Este indicat ca soriciul sa fie consumat ca si gustare, intre mese, mai ales ca tine si de foame. Este gustarea ideala nu doar in perioada iernii ci si in restul anului.