Social

Soluție pentru câinii abandonați în carierele miniere

O asociație din Austria dorește să se implice în problema câinilor abandonați în cinci cariere miniere din județul Gorj, a anunțat primarul din Rovinari, Robert Filip.

“Mai vechii noștri prieteni și colabratori de la Asociația Freundeskreis Brunopet e.V din Germania au venit din nou la Rovinari, ocazie cu care ne-au reconfirmat disponibilitatea în a ne sprijini să gestionăm cât mai eficient problema câinilor din padoc, dar și a celor care apar răzleț pe străzi”, a transmis Filip.

Societatea Servicii Publice Locale Rovinari SRL a reușit sa dea spre adopție un număr de 180 de câini în anul 2022, iar asociația de protecție a animalelor a promis sprijin pentru a crește numărul acestora.

“Oaspeții noștri au vizitat padocul și au fost încântați de modul în care sunt hrăniți și tratați câinii, însă au considerat, lucru știut și de noi, că animalele adăpostite acolo au nevoie de mai multă umbră și ar trebui amenajate niște zone cu umbră pentru ca temperaturile caniculare să fie suportate mai ușor. Urmează să facem un calcul al costurilor și alături de Societatea Servicii Publice Locale Rovinari să realizăm cât mai repede acest lucru”.

Vizualizări: 1,762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: