Politică

Șocați de împrumutul prăpăstios: E comandă politică!

Vestea că s-a parafat un împrumut de certificate de dioxid de carbon în valoare de 70 de milioane de euro de la Complexul Oltenia către Sucursala Electrocentrale din Craiova a ajuns și la urechile salariaților din companie. Toți sunt contrariați pentru că orice nevoie ar avea, li se răspunde că nu sunt bani. Însă compania a făcut un împrumut considerat de mulți unul prăpăstios pentru că sunt mulți specialiști din domeniu care sunt convinși că societatea din Craiova nu va returna nici bani, nici certificate companiei din Târgu Jiu. 

 

Sindicalistul Manu Tomescu, de exemplu, a declarat și el că e de neînțeles această decizie care e clar ca lumina zilei că a venit la comandă politică, direct de la ministrul Energiei. 

„Noi simțim reducerile de costuri pe toate planurile și argumentul principal pe care îl scoate în față compania este că nu sunt bani. În vară, au încercat să nu mai prelungească contractele la 100 și ceva de salariați pentru că nu mai sunt bani. Apoi lipsa de materiale, de investiții, plata orelor suplimentare, toate acestea nu se fac pentru că nu mai sunt bani. Rămân uimit să aflu că împrumută altă societate. E comandă politică. Așa cum a fost să luăm și termocentrala de la Chișcani, termocentrală ce nu a adus niciun leu profit pentru această companie și ne-a făcut pe noi, toți salariații acestei companii, să plătim fel și fel de taxe și alte lucruri pentru acea termocentrală care nu a produs nici măcar un megawatt în cei zece ani de când am preluat-o”, a comentat Manu Tomescu la Radio Infinit.

Nu ar fi prima dată când societatea din Dolj al toca banii Complexului. „N-au plătit nici cărbunele pe care l-au consumat. Sunt sume imense care, la ordin politic, s-au dus din buzunarele salariaților din CEO. Nu e corect să dăm asemenea bani către Craiova din câștigurile minerilor”, a reacționat la Radio Infinit și Constantin Crețan.

Tot binele făcut Craiovei se întoarce ca un bumerang în gâtul CE Oltenia pentru că sunt șanse infime ca acesta să mai recupereze vreun euro sau vreun certificat de la compania din Craiova.

CEO și-a cumpărat mai multe certificate de carbon în acest an și așa și-a permis să împrumute și compania din Craiova. Doar că acest gest dictat de ministrul PNL ar putea costa scump Complexul Oltenia care, și-așa e cu un picior în groapă.

Senatorul PNL, Ion Iordache, se laudă pe Facebook că are intrare liberă la ministrul PNL, Sebastian Burduja. Se postează în fiecare lună în selfie cu Burduja, dar nu a scos nimeni o vorbă despre acest împrumut prăpăstios și nici n-a încercat să-l oprească. Deh, unde-i ordin, cu plăcere! 

Vizualizări: 1,070

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: