Anchetă

Șoc! Iulian Popescu e complice la o țeapă de zeci de milioane de euro pregătită pentru CEO 

Cu un picior deja în groapă, Complexului Oltenia i se mai dă un șut să aibă cale liberă spre închidere! Se pregătește o țeapă de zeci de milioane de euro, iar liberalul Iulian Popescu, viitorul candidat la Senatul României, o pune în scenă primind sarcină pe linie de partid să creeze diversiuni si evenimente care să distragă atenția cetățenilor de la genocidul la care este supus Complexul Energetic Oltenia. 

 

Mai exact, potrivit informațiilor noastre, administrația companiei energetice vrea să împrumute cu un milion de certificate de dioxid de carbon Sucursala Electrocentrale Craiova, care nu și-a cumpărat certificatele. Însă aceleași surse din interiorul producătorului susțin că înțelegerea va însemna doar o gaură în bugetul CEO pentru că riscă să nu mai "pupe" nici bani, nici certificate de la Craiova. 

 

 

Iar la anul, în toamnă, când va veni și vremea Complexului Oltenia să depună certificatele de dioxid de carbon așa cum prevede legislația europeană, se va trezi că nu poate să-și asume această obligație. 

 

Cei de la Craiova nu au nici bani, nici certificate să se conformeze până la 30 septembrie 2024 pentru producția de energie din anul 2023. Așa au cerut ajutor companiei din Târgu Jiu care a reușit să achiziționeze certificatele aferente producției de anul trecut și cum are și în plus, directorii se grăbesc să împrumute SE Craiova cu un milion de certificate de dioxid de carbon, care înseamnă 70 de milioane de euro.

 

 

Oficialii din Târgu Jiu nu au cerut nici măcar o garanție că vor primi înapoi banii sau certificatele. Și dacă nu-și vor achita datoria către CEO până la anul, compania de la Târgu Jiu riscă să-i ia doar caii de la bicicletă pentru că SE Craiova n-are active să poată fi executată silit. Dar dacă nu-și depune certificatele până la finalul lunii septembrie, legislația europeană prevede amendă de 100 de euro pentru fiecare certificat lipsă. Iar asta ar însemna o amendă de 100 de milioane de euro, sancțiune ce ar putea aduce falimentul SE Craiova. 

 

Până nu se face "noapte" în județul Gorj, îi sugerăm fostului prefect Iulian Popescu să organizeze un protest față de propriile interese, propriul minister coordonat de propriul partid și să dezvăluie de pe ce Bursă se achiziționează certificate de CO2, de către ce firme și la ce costuri!!!

Vizualizări: 5,862

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: