Actualitate

Sindicaliștii vor să vină cu amendamente la Strategia Energetică

Proiectul de trategie Energetică elaborat de Ministerul Energiei și supus dezbaterii publice văzut ca un pas important pentru viitorul industriei energetice românești ar putea să primească ”îmbunătățiri” chiar din județul Gorj.

 

La ultimul proiect de acest gen a lucrat chiar secretarul de stat de la vremea respectivă, Andrei Maioreanu, însă aplicarea văzută de social democrat nu și-a găsit viitorul practic în viziunea următorilor miniștri liberali care au condus Ministerul Energiei. Având în vedere situația tot mai grea pe care o traversează Complexul Energetic Oltenia, la proiectul respectiv ar putea să pună ”umărul” și liderii de sindicat din cadrul companiei energetice. Astfel, conform unor surse, președinții celor mai importante sindicate de la Complexul Energetic Oltenia ar urma să trimită amendamente chiar săptămâna viitoare.

 

Cel mai probabil, aceștia urmează să pledeze pentru importanța energiei pe bază de cărbune și mai ales de sincopele energetice care s-au înregistrat în ultimele săptămâni în patru țări europene. Strategia energetică ar urma să fie avizată în jurul datei de 15 iulie, iar în decurs de 30 de zile, trebuie să fie aprobată.

 

Vizualizări: 1,647

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: