Actualitate

Sindicaliștii nici nu vor să audă de concediu fără plată: Nu are cum să mai ia o astfel de măsură pentru că se teme!

Liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia nu concep varianta în care angajații să fie trimiși câte 15 zile în concediu fără plată în acest an. Eșecul înregistrat de actuala administrație a companiei energetice în demersul de a scăpa de 124 de angajați care aveau contracte de muncă pe perioadă determinată, dar au fost reangajați după câteva zile de protest aproape toți, le dă curaj reprezentanților salariaților care văd situația ca un punct slab al lui Plaveti.

 

Totuși, Plaveti nu a avut până în acest moment niciun dialog cu liderii de sindicat și nu ar fi exclus ca anunțul companiei energetice să vină cât de curând. Nici când nu le-au fost prelungite contractele de muncă celor 124 de angajați sindicaliștii nu au părut să știe prea multe despre decizia lui Plaveti, așa că un anunț referitor la concediile fără plată de la CEO ar putea să vină fără înștiințarea lor. Sub protecția anonimatului, mai mulți lideri de sindicat au spus că nu cred într-o astfel de variantă.

 

„Sunt convins că nu se va ajunge aici. Este un semnal important ce s-a întâmplat săptămâna trecută și nu cred că o să aibă curaj”, a spus unul dintre sindicaliști. „Nu cred că se va ajunge la situația în care oamenii să stea acasă 15 zile. Sunt convins că se vor găsi alte soluții pentru ca angajații să nu aibă de suferit”, a precizat un alt sindicalist.

 

Vizualizări: 1,852

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: