Ultima oră

Sindicalist: Vine Burduja, face poze și asta ne va încălzi

Nici nu a intrat bine în sistem, că încep să apară probleme la grupul 5 de la Termocentrala Rovinari. Nu e cărbune suficient, avertizează liderul de sindicat Manu Tomescu. 

 

A ținut să sublinieze că promisiunile și fotografiile miniștrilor Energiei care s-au perindat prin termocentrală nu țin nici de cald, nici de foame.

 

Manu Tomescu a declarat că degeaba sunt trei grupuri energetice la Termocentrala Rovinari, dacă nu e suficient cărbune.

 

„Vine Burduja și își face poze cu directorii prin termocentrale și cred că asta ne va încălzi! Fac o glumă și eu. Pozele și declarațiile nu țin nici de cald, nici de foame. Și cel vechi, Virgil Popescu, tot așa a făcut. Dincolo de vorbe și declarații, dacă n-avem și fapte, rămânem doar cu pozele. 

 

La Rovinari, avem trei grupuri disponibile, trei grupuri cu care am putea produce pentru SEN, dar nu e cărbune și cărbune nu e pentru că nu există zăcământul. Este, dar e foarte greu de exploatat atâta timp cât carierele au fost pur și simplu distruse prin subfinanțare. S-a mers pe reduceri de costuri și cheltuieli până când excavatoarele au ajuns unul lângă celălalt, fronturile de lucru s-au oprit, au fost stagnate. Din această cauză, s-a ajuns aici”, a declarat Manu Tomescu la Radio Infinit.

 

Vizualizări: 789

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: