Actualitate

Sindicalist: Putem produce energie și după 2030 încolo

Veștile venite de la Consiliul Concurenței le-au dat o fărâmă de speranță minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia. Sunt motive întemeiate ca România să ceară amânarea planului de restructurare, iar acest lucru îi determină pe salariați să spere că energia pe cărbune va avea viață și după 2030, când s-ar dori închiderea mineritului. 

 

Sindicalistul Jan Popescu a declarat că termenele de închidere vor fi decalate tocmai pentru că planul de investiții nu a fost respectat. Cum statul român nu are ce să pună în locul energiei pe cărbune, va fi nevoit să insiste pe lângă Comisia Europeană să amâne planul de restructurare măcar cu doi ani, iar acest lucru a fost confirmat recent și de șeful Consiliului Concurenței.

 

„Energia produsă de bazinul Rovinari, prețul, ne dau dreptul să intrăm în piață, să fim competitivi dacă ne lasă Guvernul să lucrăm. Am văzut o deschidere că se vrea renegocierea planului de restructurare. Dacă planul va fi renegociat, nu va fi niciun impediment ca toate contractele pe perioadă determinată să devină pe perioadă nedeterminată”, a spus Jan Popescu, la Radio Infinit, unde a mai subliniat că energia pe cărbune ar putea avea viață și după 2030 încolo.

Vizualizări: 994

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: