Actualitate

Sindicalist din minerit: Mergem de azi pe mâine

În timp ce voci din conducerea Complexului Energetic Oltenia se laudă că avem de toate, în special, depozite doldora de cărbune, realitatea din teren e cu totul alta. Sindicaliștii atrag atenția că, de fapt, stocurile sunt pe minus, că niciodată de când s-a înființat compania n-a avut depozitele atât de goale în luna ianuarie.

Se anunță ger, dar directorii de la CE Oltenia n-au emoții. Au depozitele aproape goale, dar nu se tem să mintă că au cărbune cât le trebuie.

Ne spun realitatea cei care o știu pentru că au văzut cărbunele cu ochii lor, nu din birou. La cea mai mare carieră din companie, de exemplu, la Roșia, sunt o mie de tone de cărbune. „Complexul n-are stocuri de cărbune. La noi, la Roșia, săptămâna trecută, erau o mie de tone de cărbune în depozit. La începutul lunii ianuarie, mergem de azi pe mâine. Ne prostim unii pe alții”, a declarat Cristian Lădaru, la Radio Infinit.

Probleme similare sunt și în alte cariere, iar sindicalistul Lădaru spune că nu a fost niciodată atât de puțin cărbune în stocurile companiei în mijlocul iernii.

Parcă erau supravegheate video depozitele. Îi sfătuim pe șefii din CEO să mai verifice din birou dacă nu din teren, să mai dea un refresh, să mai compare datele. Poate au imaginea blocată undeva în trecut, când stocul de cărbune se respecta cu sfințenie, când se lucra cu cap și oamenii din producție nu se plângeau că au ajuns să lucreze de azi pe mâine.

Vizualizări: 1,624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: