Actualitate

Sindicalist, despre angajații pe durată determinată de la CEO: Toți vor rămâne pe drumuri!

Toți cei cu contracte pe durată determinată riscă să fie dați afară din companie după alegeri! Asta crede sindicalistul Constantin Crețan, care e convins că șefii din Complexul Oltenia nu vor mai păstra oamenii care au acum contractele prelungite până la finalul acestui an. 

 

Peste 100 de oameni au fost anunțați de azi pe mâine că nu mai au loc de muncă. Liderul de sindicat Constantin Crețan e sigur că la fel se va întâmpla și cu ceilalți peste 1.500 de salariați care au contractele prelungite până la finalul acestui an.

 

Salariații care au rămas pe dinafară sunt revoltați pentru că nu au înțeles de ce nu le-au mai fost prelungite contractele și nici de ce nu au fost anunțați mai devreme de acest lucru. „Oamenii au perfectă dreptate. Lipsa liderilor de sindicat cărora le-au băgat doi ani de zile cotizația în buzunar. Nu apare nimeni să apere acești oameni. E inuman ce fac liderii de sindicat și conducerea CEO care trebuia să plece de mult din CEO având în vedere că DNA are mult de lucru în complex”, a declarat Constantin Crețan, la Radio Infinit. 

 

Crețan mai spune că aceste contracte au mai fost prelungite doar cu scop electoral. „S-au făcut angajări acum doi ani prin pile, relații, trafic de influență. Au fost informații că s-a dat și șpagă. Să sperăm că din acești oameni care au fost folosiți vor spune adevărul despre ce s-a întâmplat la angajarea lor. S-au făcut angajări în CEO și înainte la alegeri, cu o săptămână înainte, la Roșiuța și Lupoaia. Acum oamenii sunt vânați că nu au votat ce le-au cerut șefii. Toți vor fi dați afară etapizat după alegerile prezidențiale și parlamentare. Acești oameni nu au niciun viitor. Nu are niciun viitor nici Complexul datorită acelui program de restructurare și cineva va trebui să răspundă penal pentru distrugerea energiei pe cărbune”, a mai spus Crețan.

 

Potrivit unui comunicat de presă, în urma analizei efectuate în fiecare subunitate a CEO, în zonele unde activitatea se restrânge prin închiderea unor perimetre miniere, conform Planului de Restructurare și cu încadrarea în Bugetul de Venituri și Cheltuieli aprobat pentru anul 2024, un număr de 124 angajați nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată. "Aceste măsuri sunt necesare pentru a ne alinia strategiei de restructurare și pentru a menține echilibrul financiar. În același timp, dorim să subliniem că angajații care au înregistrat abateri disciplinare, absențe nemotivate, concedii fără plată sau care nu și-au însușit aptitudinile profesionale necesare nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată. Complexul Energetic Oltenia își exprimă angajamentul față de angajații săi și va continua să faciliteze tranziția acestora prin oferirea suportului necesar în procesul de restructurare. Ne angajăm să gestionăm acest proces cu transparență și responsabilitate, menținând comunicarea deschisă cu toate părțile implicate", a menționat conducerea CEO.

 

Vizualizări: 860

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: