Actualitate

Sindicalist: Avem etapizate formele de protest și s-a decis să se meargă până la greva generală!

Liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia sunt hotărâți să nu renunțe la formele de protest pe care le-au început în urmă cu puțin timp. Reprezentanții salariaților au recurs la această metodă din cauza faptului că noua Lege a Pensiilor îi devantajează pe angajații Complexului Energetic Oltenia în momentul în care vor ieși la pensie. Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, afirmă că, la următoarea acțiune de protest, numărul celor care vor ieși în strada va fi de aproximativ o mie de persoane. Tot Pîrvulescu anunță că, în cadrul Congresului de la structura sindicală, s-a decis să se meargă cu aceste acțiuni până la greva generală dacă problema minerilor și energeticienilor nu va fi rezolvată.

 

„Avem o decizie în Congres de a merge cu protestele până la greva generală. O să fie etapizate. Dacă ultima dată am fost la protest 421 de persoane, așa cum ne-a spus Jandarmeria pentru că ei ne-au numărat, clar că data viitoare trebuie să fim dublu ca număr. Nu are rost să ne mai ascundem!”, a declarat președintele Federației Naționale Mine Energiei, Dumitru Pîrvulescu.

 

 

La acțiunea pe care au demarat-o cei din FNME s-au alăturat și sindicaliștii din cadrul Federației Univers care au și participat la protestul de la București din fața Ministrului Energiei. Din păcate, chiar dacă 421 de oameni au mers acolo pentru a-și striga nemulțumirile, nimeni din cadrul Ministerului Energiei nu a coborât să discute cu ei. „Nu am vorbit cu domnul Burduja. Nu a ieșit niciun oficial la noi pe parcursul protestului”, a încheiat Pîrvulescu.

 

 

Vizualizări: 2,852

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: