Politică

Senatorii s-au răzgândit. Au votat legea depusă de Miruță: “E victorie de etapă!”

„Victorie la Senat pentru corectarea legii pensiilor pentru cei cu grupe se munca si dizabilitati: legea depusa de mine, Oana Țoiu si Irineu Darău, parlamentari USR, a trecut”, anunță deputatul Radu Miruță.

 

Inițial, proiectul de lege nu a primit girul senatorilor. Apoi, Miruță a anunțat că a sesizat Comisia Europeană și, coincidență sau nu, proiectul a trecut de Senat și urmează să fie votat în Camera Deputaților.

 

„Cei care au lucrat sau inca lucreaza in grupe de munca nu cer beneficii, cer drepturi. Ei au plătit la pensie o contributie suplimentara o viata intreaga, bani pe care acum Guvernul PSD-PNL i-a luat prin noua lege a pensiilor. Si nu e drept, nu poti sa le iei oamenilor niste drepturi deja achitate. Dupa ce am sesizat Comisia Europana, legea depusa de mine alaturi se Oana Țoiu si Irineu Darau, care corecteaza nedreptatea celor care au muncit in grupe de munca a trecut ieri de Senatul Romaniei. Inainte de a sesiza Comisia, legea fusese respinsa de PSD-PNL.

 

Trebuie presiune din toate partile pentru a nu fi bagata in sertar la Camera Deputatilor, iar noi la USR asta continuam sa facem. Am aratat ca se poate sa corectam o lege nedreapta cand toti spuneau ca nu se poate, suntem determinati sa luptam pentru aceasta cauza pana cand legea va fi complet schimbata. Pentru ca nedreptatea nu are culoare politica si trebuie eliminata. Minerii inteleg importanta echilibrarii sistemului energetic mai bine decat Guvernul. Sau, mai dezinteresat.

Nu poti inchide termocentrale pe carbune fara sa pui altceva in schimb. Nu poti sa cumperi scump cat timp produci ieftin”, a mai transmis parlamentarul.

 

 

Vizualizări: 3,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: