Ultima oră

Senator: Sistemul Energetic nu se poate ține fără CEO!

Senatorul Partidului Social Democrat Gorj, Cristi Rujan, atrage atenția asupra faptului că Sistemul Energetic Național nu poate fi susținut fără energia produsă pe bază de cărbune de către Complexul Energetic Oltenia. 

 

Parlamentarul este de părere că reprezentanții Ministerului Energiei și ai CE Oltenia trebuie să aibă o viziune corectă asupra acestui lucru și să poarte negocieri cu Comisia Europeană. Rujan a mai precizat că țara noastră nu-și poate permite luxul să joace toate cărțile pe energia verde în acest moment, mai ales că investițiile în grupurile pe gaze și în parcurile fotovoltaice sunt mult întârziate.

 

„Strategic noi nu putem ține Sistemul Energetic Național în parametri optimi și vom fi dependenți de importuri masive, nu se știe la ce costuri, în raport de conjuncturi diverse, legate de geopolitică. Atunci, strategic este să mai ținem modalitatea aceasta în picioare. Pe de altă parte, investițiile pe gaz nu au fost finalizate, așa că, eu cred că în 2028, dacă discutăm într-un plan rațional ancorat într-o viziune corectă la nivelul Ministerului Energiei și la CE Oltenia, pe baza unor discuții purtate de ministru cu Comisia Europeană și să le prezinte tot paletarul de încorsetări în care suntem noi, atunci noi nu ne permitem luxul să jucăm toate cărțile pe energia verde”, a declarat senatorul Partidului Social Democrat Gorj, Cristi Rujan.

Vizualizări: 1,044

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: